workshops

De theatercursussen in het najaar van 2020 en voorjaar van 2021 zijn voor zowel beginners als gevorderden. Geef je hier snel op voor het voorjaar! Er zijn nog een paar plaatsen. We repeteren elke dinsdag van 19:30 tot 21:30 in Zimihc Wittevrouwen, Bouwstraat 55 Utrecht. Uiteraard volgen we de rivm richtlijnen. Kosten cursus: 126€ voor 9 avonden. 

We zouden al begonnen zijn, maar wachten nu de ontwikkelingen af. Hopelijk kunnen we in maart starten. Hou de website in de gaten! 

We gaan beginnen met de basis; improviseren, bewustzijn van de ruimte en de ander, spelen naar publiek. Daarna experimenteren we vanuit verschillende invalshoeken: impro, grotesk spel, personages vanuit beweging, status, ensemble, subtiel spel, bewegingstheater op muziek, objecten, absurdisme. Ik besteed veel aandacht aan het lichaam; de ‘présence’, groepsdynamiek op de vloer, luisteren naar elkaar en je eigen impulsen. We gaan zowel met als zonder tekst improviseren. 

Door zowel helemaal los te gaan in grotesk absurd spel aan de ene kant en heel klein, ‘intiem’ spel aan de andere kant gaan we ervaren wat voor ons werkt. Loskomen van je hoofd werkt voor iedereen anders.

De eerste keer gaan we samen overleggen hoe we de rivm richtlijnen zo kunnen hanteren dat iedereen zich er senang bij voelt.