over mij

Mijn naam is Rebecca Schoon en mijn passie is werken met mensen, liefst in combinatie met creativiteit. Ik hou ervan om mensen in beweging te zetten, om ze voorzichtig te stimuleren zichzelf te ontdekken. Te ontdekken wat ze niet voor mogelijk hielden. Ik hou ervan door middel van theater en beweging tranen met tuiten te lachen en af en toe een traantje weg te pinken.

Ik vind het geweldig om voorstellingen te maken, met niets te beginnen en gaandeweg iets te creëren. Wat me fascineert zijn alledaagse momenten en emoties van en tussen mensen. Het gezoek en geworstel, het éven vinden en dan weer helemaal kwijt zijn.

Als ik een workshop geef, dan hoop ik mensen ook te roeren, tot een diepere laag te komen. Iets over zichzelf te ontdekken. Een combinatie van diepgang en humor vind ik ideaal.

Ik ben 47 jaar oud en studeerde in 2004 af aan de Hogeschool voor de kunsten met de opleiding theatermaker en theaterdocent. Sinds die tijd heb ik heel wat voorstellingen gemaakt en workshops gegeven aan allerlei doelgroepen.

Voor de theaterschool heb ik nog de SPH gedaan en twee jaar in Roemenië gewoond. Op het moment combineer ik de zorg en het theater in een dagbesteding theaterwerkplaats voor mensen met een verstandelijke beperking.

Ik ben geboren in Israël en woonde daar met mijn gezin in een christelijke leefgemeenschap. Vandaar ben ik een eigen weg van spiritualiteit gegaan. Regelmatig vind je me in een klooster of bezinningscentrum en geniet ik van de stilte.

Ik woon samen met mijn kinderen, mijn lief en mijn bonuskinderen in Hilversum. Ik hou van stoeien, van creatieve uitspattingen, van gekke feestjes, van alleen zijn en van terloopse ontroerende momenten.