spelers gezocht

Theatergroep ZUS gaat weer samen met stichting BOKVIS een voorstelling maken in Utrecht die we 1 en 2 april 2022 gaan uitvoeren! Rebecca doet de regie. Het zal een voorstelling worden met weinig tekst en veel fysiek theater. Klik hier voor meer info over mijn manier van werken.

In juni vond de auditie plaats en we hebben een hele toffe groep gekozen!

We waren in februari 2020 al begonnen met de repetities, maar toen kwam Corona. En nu gaan we dan echt beginnen. In een nieuwe samenstelling. In het najaar van 2019 verzonnen we al een thema. En deze blijkt nu actueler dan ooit:

In BUUR (werktitel) onderzoeken we in een fysieke absurdistische theatervoorstelling hoe mensen omgaan met hun grenzen en privacy.

Aan de ene kant zien we dat mensen gaan voor comfort op hun eigenste stukje grond, waar ze het zo comfortabel mogelijk voor zichzelf maken. Hoe bewaken we ons eigen terrein? Wat als anderen onze ruimte willen betreden en zelfs innemen?

Aan de andere kant hunkeren we naar contact, naar verbinding. Durven we in contact te gaan? Zijn we bang voor afwijzing? De voorstelling is een metafoor voor hoe wij samenleven met ‘onze medemens’, over contact en hoe we onze eigen grenzen en ruimte afschermen.

Stichting bokvis heeft 8 subsidieaanvragen gedaan en er 2 ontvangen. Dat betekent dat we ook afhankelijk zijn van bijdragen van spelers, van het aantal kaarten dat we gaan verkopen en het aantal keer dat we gaan spelen.